Utbilda dig till undersköterska i Stockholm

Vård- och omsorgsutbildningar

 

Vi erbjuder tre olika utbildningar inom vård- och omsorg. Vilken du ska välja beror på dina förkunskaper i svenska. Är du klar med  svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå väljer du Vård och omsorg, undersköterska.  

Om du är klar med SFI men inte är klar med svenska som andraspråk på grundläggande nivå  kan du studera Vård och omsorg med grundläggande svenska (Sva grund-kombo). 

Studerar du på SFI kurs 2D så kan du söka till SFI + undersköterska (kombinationsutbildning).

 

Vård och omsorg, Undersköterska

Vård- och omsorgsutbildningarna på Cuben Utbildning i Högdalen och Fridhemsplan ger dig kunskaper för arbete som till exempel undersköterska, skötare, personlig assistent eller boendestödjare.

Du läser kurser inom Vård och omsorg, motsvarande 1500 poäng. Utbildningen erbjuds både i klassrum och på distans. APL ingår.

Du studerar i skolan 2-3 gånger i veckan. Schema får du vid kursstart. I utbildningen ingår Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1 (gymnasienivå).

studenter som utbildat sig till undersköterskor i stockholmSe vår film

Vård och omsorg med grundläggande svenska

Om du ännu inte är klar med grundläggande svenska kan du söka denna utbildning. Du får inte ha betyg i svenska/svenska som andraspråk grundläggande delkurs 3.

Du studerar kurser inom vård och omsorg samtidigt som du läser grundläggande svenska, delkurs 2, 3 och 4. APL ingår.

Utbildningen är på heltid och dagtid, måndag till fredag mellan kl. 9.00 – 16.00. Schema får du vid kursstart.

 

Se vår film

SFI + undersköterska

Om du studerar på SFI kurs 2D kan du kombinera dina studier med en utbildning inom vård och omsorg. Du studerar kurser inom vård- och omsorg samtidigt som du studerar SFI. När du bli klar med SFI under utbildningens gång kan du fortsätta till svenska på grundläggande nivå.

Utbildningen är på heltid och undervisningen sker i klassrummet, måndag till fredag kl. 9.00 – 16.00.

Det är sommaruppehåll på 5 veckor och då erbjuds du att läsa kursen Information och kommunikation 1 om du vill studera även under sommaren.

Inför denna utbildning blir du kallad till språktest och intervju hos Vuxenutbildningscentrum. Om du uppfyller förkunskapskraven blir du kontaktad via mejl och får en kallelse för intervju.

 

Ansökan

Utbildningarna utförs på uppdrag av Stockholms stad och du ansöker till utbildningen på deras hemsida*: ANSÖKAN KOMVUX

*Skriv ‘Cuben’ i sökfältet så kommer våra kurspaket upp!

 

Under våra utbildningar utvecklar du din förmåga att kommunicera, samarbeta och assistera människor i olika situationer. APL (praktik) ingår i alla vård- och omsorgsutbildningar.

Vi utgår från din bakgrund, dina erfarenheter, kunskaper och din yrkesinriktning. Utbildningen anpassar vi helt till dina behov och för att vara säkra på du studerar just det du behöver. Vi tror på att alla har en inre drivkraft, kreativitet och potential att utvecklas.

 

Validering

Du som har erfarenhet av vården kan validera hela eller delar av vissa kurser och på så vis förkorta din utbildningstid.

Studieekonomi

Utbildningen är studiestödsberättigad, förutsatt att du uppfyller kraven. Läs mer på Centrala studiestödsnämndens hemsida www.csn.se

Mer information

08- 480 019 20
info@cubenutbildning.se

Tillbaka till: vård & omsorg

Elever berättar

Jag blir lyssnad på och jag har fått mycket kunskaper för mitt framtida yrke.

Detta är den bästa tiden i mitt liv, vi är som en familj och lärarna är mycket trevliga. De förstår oss elever och vad vi har för behov. De är de finaste!

– Från början var jag rädd för att prata svenska men lärarna på Cuben utbildning lärde mig att tro på mig själv. Dom visade att jag kunde och att det fanns möjligheter, det vara bara att ta dem!

Fler elevberättelser