Utbilda dig till undersköterska i Stockholm

Vård- och omsorgsutbildningen i Stockholm

Vård- och omsorgsutbildning hos oss på Cuben Utbildning i Högdalen och på Fridhemsplan i Stockholm ger dig kunskaper för arbete som till exempel undersköterska, skötare, personlig assistent eller boendestödjare.

Du läser Vård- och omsorg, A och B nivå (1 år) och sedan  en valbar inriktning C-nivå, (6 mån). Du kan välja inriktning inom antingen akutsjukvård, funktionshinder, äldrevård eller psykiatri.

studenter som utbildat sig till undersköterskor i stockholmSe vår film

Ansökan
Utbildningen utförs på uppdrag av Stockholms stad och du ansöker till utbildningen på deras hemsida*: ANSÖKAN KOMVUX

*Skriv bara ‘Cuben’ i sökfältet så kommer våra kurspaket upp!

Du får en bred yrkeskompetens och kan arbeta med personer inom akutsjukvård, psykiatri, funktionshinder eller äldreomsorg beroende på vilken inriktning du väljer.

Du utvecklar din förmåga att kommunicera, samarbeta och assistera människor i olika situationer.

Vård- och omsorgsutbildningen ger dig behörighet till såväl fortsatta studier som goda möjligheter att få jobb direkt efter utbildningen.

Vi utgår från din bakgrund, dina erfarenheter, kunskaper och din yrkesinriktning. Utbildningen anpassar vi helt till dina behov och för att vara säkra på du studerar just det du behöver. Vi tror på att alla har en inre drivkraft, kreativitet och potential att utvecklas.

Vi erbjuder två olika utbildningar inom Vård- och omsorgsutbildning. Vilken du ska välja beror på dina förkunskaper är i svenska.

Är du klar med  svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå väljer du Vård- och omsorg, A och B nivå. Utbildningen består av gemensamma kurser och ger sedan möjlighet till valbar inriktning (C-nivå). Du kan välja inriktning inom antingen akutsjukvård, funktionshinder, äldrevård eller psykiatri.

För dig som ännu inte är klar med svenska som andraspråk på grundläggande nivå ska välja  Vård- och omsorg med språkstöd (introduktion till vård- och omsorg)

Se vår film

Validering
Du som har erfarenhet av vården kan validera hela eller delar av vissa kurser och på så vis förkorta din utbildningstid.

Studieekonomi
Utbildningen är studiestödsberättigad, förutsatt att du uppfyller kraven. Läs mer på Centrala studiestödsnämndens hemsida www.csn.se

Mer information:
Oleg Mouss
0704-82 21 36
oleg.mouss@cubenutbildning.se

Tillbaka till: vård & omsorg

Elever berättar

Jag blir lyssnad på och jag har fått mycket kunskaper för mitt framtida yrke.

Detta är den bästa tiden i mitt liv, vi är som en familj och lärarna är mycket trevliga. De förstår oss elever och vad vi har för behov. De är de finaste!

– Från början var jag rädd för att prata svenska men lärarna på Cuben utbildning lärde mig att tro på mig själv. Dom visade att jag kunde och att det fanns möjligheter, det vara bara att ta dem!

Fler elevberättelser