Elever berättar

Veronika Gerasimova

Efter 1,5 år sedan kom Veronika från Litauen till Sverige. I väntan på att komma fram till vad hon vill göra bestämde hon sig för att försöka ta ett steg in i det svenska arbetslivet. Hon började på Cuben Utbildning och studerade Hotelltalangerna under 3 månader. En kurs där sfi integreras med branschkunskap inom hotell. Den intensiva utbildningen gav ett snabbt resultat och Veronika blev erbjuden arbete på Novotel i Göteborg.

– Från början var jag rädd för att prata svenska men lärarna på Cuben utbildning lärde mig att tro på mig själv. Dom visade att jag kunde och att det fanns möjligheter, det vara bara att ta dem!

 

 

- Veronika Gerasinmova.
Elena Kim

Elena Kim berättar

Elena har läst sfi och starta företag på Cuben Utbildning. Med inspiration från rötterna i Korea och med fyra egna barn var affärsidén klar att sälja koreanska barnkläder och accessoarer på den svenska marknaden. – Jag trodde att jag aldrig skulle lära mig det svenska språket, men så kom jag hit till Cuben och lärarna var så snälla och gav mig ökat självförtroende. Jag fick träffa så många nya människor från massa olika länder. Man kände direkt att man inte var ensam och att alla hjälper varandra här. Jag brukar tänka att om andra kan, kan jag också!

- Elena Kim.
Yasar Öztürk

Yasar flyttade till sin flickvän i Göteborg och efter sex månader kan han ett nytt språk och har ett nytt jobb! -Jag trodde inte att det skulle vara så lätt, men det var det! Man måste börja sfi, det är det viktigaste. Att som här på Cuben kunna läsa både sfi och gå en yrkesutbildning har hjälpt mig att nå mina mål. Man måste vara beredd att jobba riktigt hårt, inte bara i skolan, utan hemma också! Tack vare Cubens hotellkurs lyckades han få praktik och ett arbete på Clarion Hotel Post i centrala Göteborg.

 

- Yasar Öztürk.

Hitta hit

Regnbågsgatan 7 Buss 55, 45, 16, 99, 158, 510  Hållplats Regnbågsgatan

Här erbjuder vi sfi, grundläggande kurser, vård och omsorgs utbildning samt stöd och matchning.

Besöksadress

Regnbågsgatan 7, 417 55 Göteborg