Vård- och omsorgsutbildning

Vård- och omsorgsutbildning hos oss på Cuben Utbildning ger dig kunskaper för arbete som t ex undersköterska, skötare, personlig assistent eller boendestödjare. Se film om vård och omsorgsutbildning

Du får en bred yrkeskompetens och kan arbeta med personer inom hälso- och sjukvård, psykiatri eller äldreomsorg beroende på vilken inriktning du väljer.

Du utvecklar din förmåga att kommunicera, samarbeta och assistera människor i olika situationer.

Vård- och omsorgsutbildningen ger dig behörighet till såväl fortsatta studier som goda möjligheter att få jobb direkt efter utbildningen.

Vi utgår från din bakgrund, dina erfarenheter, kunskaper och din yrkesinriktning. Utbildningen anpassar vi helt till dina behov och för att vara säkra på du studerar just det du behöver. Vi tror på att alla har en inre drivkraft, kreativitet och potential att utvecklas.

Vi erbjuder två olika utbildningar inom Vård- och omsorgsutbildning. Vilken du ska välja beror på dina förkunskaper är i svenska.

För dig som har svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå ska välja Vård- och omsorg, 3 terminer. Utbildningen består av gemensamma kurser och möjlighet till valbar inriktning. Du kan välja inriktning inom antingen hälso- och sjukvård, äldrevård eller psykiatri. Kurser inom vård- och omsorgsutbildning 3 terminer

För dig som ännu inte är klar med Sfi ska välja  Vård- och omsorg med språkstöd. Utbildningen är 4 terminer och du studerar svenska parallellt med vårdutbildningen. Kurser inom vård- och omsorgsutbildning 4 terminer

Validering
Du som har erfarenhet av vården kan validera hela eller delar av vissa kurser och på så vis förkorta din utbildningstid.

Studieekonomi
Utbildningen är studiestödsberättigad, förutsatt att du uppfyller kraven. Läs mer på Centrala studiestödsnämndens hemsida www.csn.se

Ansökan
Utbildningen utförs på uppdrag av Göteborgs stad Arbetsmarknad och vuxenutbildning och du ansöker till utbildningen på deras hemsida: https://goteborg.alvis.gotit.se/student/

Mer information:
Camilla Pettersson
031-3896213
camilla.pettersson@cubenutbildning.se

Elever berättar

Veronika Gerasimova

– Från början var jag rädd för att prata svenska men lärarna på Cuben utbildning lärde mig att tro på mig själv. Dom visade att jag kunde och att det fanns möjligheter, det vara bara att ta dem!

Elena Kim

Elena har läst sfi och starta företag på Cuben Utbildning. Med inspiration från rötterna i Korea och med fyra egna barn var affärsidén klar att sälja koreanska barnkläder och accessoarer på den svenska marknaden.

Yasar Öztürk

-Jag trodde inte att det skulle vara så lätt, men det var det! Man måste börja sfi, det är det viktigaste. Att som här på Cuben kunna läsa både sfi och gå en yrkesutbildning har hjälpt mig att nå mina mål.

Fler elevberättelser