Utbildning inom Vård och omsorg i Göteborg

Vill du arbeta med människor i behov av vård, omsorg, stöd och service?

Genom att gå en vårdutbildning hos oss bidrar du till att öka kvaliteten inom vård och omsorg. Det saknas och kommer under flera år framöver saknas mycket personal inom vården vilket ger dig stora möjligheter till arbete efter avslutad utbildning. Cuben Utbildning är en kvalitetssäkrad utbildningsanordnare genom ett samarbete med Vård- och omsorgscollege.

Efter genomförd utbildning får du kunskaper för arbete som t ex vårdbiträde, undersköterska eller personlig assistent inom hälso- och sjukvård, psykiatri eller äldreomsorg. Utbildningen består av teori, praktiska övningar samt arbetsplatsförlagt lärande (APL) i olika verksamheter inom vården. När du är ute i APL följer du en handledare på arbetsplatsen men har också kontinuerlig kontakt med din lärare på skolan för bedömning och utvärdering.

För att ge dig rätt förutsättningar i utbildningen kartlägger vårdlärare dina tidigare kunskaper vid kursstart, genom att utgå i från din bakgrund, dina erfarenheter, kunskaper och din yrkesinriktning. Du får en studieplan som är anpassad efter vad du behöver läsa för att nå ditt mål.

Under utbildningen har du stöd av din lärare i aktuell kurs men också en mentor som du kan vända dig till vid frågor som gäller din kurs eller utbildning. Undervisning och handledning sker på plats i skolan men också digitalt.

Se yrkesfilm om vård- och omsorg från Arbetsförmedlingen

_B156420

Validering
Du som har erfarenhet av vården kan validera hela delar av vissa kurser och på så vis förkorta din utbildningstid.

Studieekonomi
Utbildningen är studiestödsberättigad, förutsatt att du uppfyller kraven. Läs mer på CSN´s hemsida www.csn.se

Ansökan Göteborg
Utbildningen utförs på uppdrag av Göteborgs stad, Arbetsmarknad och vuxenutbildning och du ansöker på deras hemsida. https://goteborg.alvis.gotit.se/student/

Frågor och mer information:
Inger Shakarchi
0707-54 27 44
inger.shakarchi@cubenutbildning.se

Elever berättar

Jag blir lyssnad på och jag har fått mycket kunskaper för mitt framtida yrke.

Detta är den bästa tiden i mitt liv, vi är som en familj och lärarna är mycket trevliga. De förstår oss elever och vad vi har för behov. De är de finaste!

– Från början var jag rädd för att prata svenska men lärarna på Cuben utbildning lärde mig att tro på mig själv. Dom visade att jag kunde och att det fanns möjligheter, det vara bara att ta dem!

Fler elevberättelser